Zelerový Cordon Bleu

2015-09-29
  • Zelerový Cordon Bleu

Ingrediencie

  • 1 veľký zeler, soľ, mleté biele korenie, citrónovú šťavu, 8 plátkov tvrdého syra, 8 plátkov šunky, hladkú múku, 20 g kvasníc, 1 dl mlieka, 2 dl piva, 4 vajcia, olej.

Postup

Krok 1

Kvasnice rozdrobíme a necháme ich v mlieku nakysnúť. Pridáme pivo, vajcia, múku, soľ a vypracujeme cesto (nie príliš riedke). Necháme asi 20 minút kysnúť. Očistený zeler pokrájame na plátky hrubé asi 0,5 až 1 cm, osolíme ich a dobre pokvapkáme citrónovou šťavou. Plátky zeleru obalíme v hladkej múke a polovicu z nich rozložíme na stôl. Poukladáme na ne poskladaný plátok šunky, poskladaný plátok syra a opäť šunky. Prikryjeme druhým plátkom zeleru obaleným v hladkej múke. Naplnený zeler stlačíme medzi prstami a obalíme v múke a v nakysnutom ceste. Vložíme do horúceho oleja a vypražíme z oboch strán. Podávame so zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 888
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

889

Podobné recepty:
  • Talianska baklažánová torta

    Talianska baklažánová torta

  • Ryža so slivkami

    Ryža so slivkami

  • Plnená kapusta so smotanou

    Plnená kapusta so smotanou