Grilované hrianky s mozzarellou a paprikou

2018-03-23
  • Čas prípravy : 25 min.
  • Celkový čas : 25 min.

Popis

Grilované hrianky s mozzarellou a paprikou. Pred podávaním posypeme ciabatty hoblinkami parmezánu.

Ingrediencie

  • 1 ks mozzarellu
  • 3 ks farebné papriky (červené a žlté)
  • 2 ks ciabatty
  • 2 lyžica lyžice bieleho vínneho octu
  • extra panenský olivový olej
  • morskú soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 strúčik cesnaku
  • za hrsť čerstvej mäty
  • za hrsť rukoly
  • niekoľko kvapiek šťavy z citróna
  • parmezán

Postup

Krok 1

Papriky umyjeme, osušíme a poukladáme do zapekacej misy, ktorú vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme približne 20 minút (kým papriky celé nesčernejú). Upečené, ešte horúce ich vložíme do misy, ktorú prikryjeme potravinárskou fóliou a papriky necháme spariť (asi na 5 minút).

Krok 2

Na grilovacej panvici potretej olivovým olejom opečieme plošne na polovice prekrojené ciabatty (iba z jednej strany). Po opečení potrieme každý kúsok strúčikom cesnaku.

Krok 3

Ešte teplé sparené papriky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na pásiky. Vložíme ich do misy, pridáme dve lyžice olivového oleja, dve lyžice vínneho octu, dva roztlačené strúčiky cesnaku a natrhané lístky mäty. Ochutíme čerstvo namletým čiernym korením a morskou soľou.

Krok 4

Na ciabatty navrstvíme marinované papriky, na ne poukladáme mozzarellu, ktorú sme si natrhali na menšie kúsky a ochutili trochou olivového oleja, morskou soľou a čiernym korením.

Krok 5

Ciabatty ozdobíme lístkami rukoly ochutenej niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, olivového oleja, troškou soli a čierneho korenia.

Krok 6

Pred podávaním posypeme ciabatty hoblinkami parmezánu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 395
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

396

Podobné recepty:
  • Karfiolová nátierka s droždím

    Karfiolová nátierka s droždím

  • Kalerábovo tvarohová nátierka

    Kalerábovo tvarohová nátierka

  • Lahôdková šošovicová nátierka

    Lahôdková šošovicová nátierka