Grilované hrianky s mozzarellou a paprikou
2018-03-23- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 25 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Grilované hrianky s mozzarellou a paprikou. Pred podávaním posypeme ciabatty hoblinkami parmezánu.
Ingrediencie
- 1 ks mozzarellu
- 3 ks farebné papriky (červené a žlté)
- 2 ks ciabatty
- 2 lyžica lyžice bieleho vínneho octu
- extra panenský olivový olej
- morskú soľ
- mleté čierne korenie
- 3 strúčik cesnaku
- za hrsť čerstvej mäty
- za hrsť rukoly
- niekoľko kvapiek šťavy z citróna
- parmezán
Postup
Krok 1
Papriky umyjeme, osušíme a poukladáme do zapekacej misy, ktorú vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme približne 20 minút (kým papriky celé nesčernejú). Upečené, ešte horúce ich vložíme do misy, ktorú prikryjeme potravinárskou fóliou a papriky necháme spariť (asi na 5 minút).
Krok 2
Na grilovacej panvici potretej olivovým olejom opečieme plošne na polovice prekrojené ciabatty (iba z jednej strany). Po opečení potrieme každý kúsok strúčikom cesnaku.
Krok 3
Ešte teplé sparené papriky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na pásiky. Vložíme ich do misy, pridáme dve lyžice olivového oleja, dve lyžice vínneho octu, dva roztlačené strúčiky cesnaku a natrhané lístky mäty. Ochutíme čerstvo namletým čiernym korením a morskou soľou.
Krok 4
Na ciabatty navrstvíme marinované papriky, na ne poukladáme mozzarellu, ktorú sme si natrhali na menšie kúsky a ochutili trochou olivového oleja, morskou soľou a čiernym korením.
Krok 5
Ciabatty ozdobíme lístkami rukoly ochutenej niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, olivového oleja, troškou soli a čierneho korenia.
Krok 6
Pred podávaním posypeme ciabatty hoblinkami parmezánu.