Gravlax (gravad laks - losos na švédsky spôsob)

2018-02-27
  • Gravlax (gravad laks - losos na švédsky spôsob)

Popis

Gravlax (gravad laks - losos na švédsky spôsob). Podávame so smotanovo kôprovým dressingom.

Ingrediencie

  • 1 kg lososa
  • 2 lyžica hrubej soli
  • 2 lyžica krupicového cukru
  • 1 lyžička čerstvo pomletého čierneho korenia
  • 1 viazanička kôpru
  • 2 lyžica sušeného kôpru
  • 0,2 dl koňaku (brandy)

Postup

Krok 1

Celý plát lososa obalíme v zmesi soli, cukrom a čerstvo pomletého čierneho korenia. Pokvapkáme koňakom (brandy, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na jeden, prípadne aj dva, či viac dní. Pod odležaní plát umyjeme v studenej vode a osušíme. Obalíme v zmesi nadrobno pokrájaného čerstvého a sušeného kôpru, zabalíme do čistej fólie a odložíme do chladničky na niekoľko hodín. Po rozbalené posypeme zvyškom kôprovej zmesi, plát pokrájame na tenké plátky a poukladáme na misu. Podávame so smotanovo kôprovým dressingom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2544
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2545

Podobné recepty:
  • Aljašská treska na spôsob mlynárky

    Aljašská treska na spôsob mlynárky

  • Losos na šampiňónoch

    Losos na šampiňónoch

  • Pstruh s bylinkovou zmesou

    Pstruh s bylinkovou zmesou

kuk