Francúzska plnená cibuľa
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzska plnená cibuľa. Plnenú cibuľu môžeme podávať aj ako zeleninovú prílohu alebo ako predjedlo.
Ingrediencie
- 6 ks veľkých cibúľ
- 150 g varenej šunky
- 60 g postrúhaného syra
- 100 g striedky z čerstvého chleba
- 1 ks vajce
- tymián
- soľ
- mleté čierne korenie
- cesnak
Postup
Krok 1
Vo vode alebo v mäsovom vývare uvarenú cibuľu olúpeme a nožom zospodu vyberieme vnútro. Šunku posekáme nadrobno a pomiešame s ostatnými surovinami. Takto získanou zmesou naplníme cibule a pečieme asi 20 minút v mierne teplej rúre. Plnenú cibuľu môžeme podávať aj ako zeleninovú prílohu alebo ako predjedlo.