Flambované langusty
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Vodné živočíchy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Flambované langusty. posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou, koriandrovými lístkami.
Ingrediencie
- 600 g langúst
- 1 ks 1 cibuľu
- 4 strúčik cesnaku
- 2 ks čili papričky
- 1 dl brandy
- soľ
- mleté čierne korenie
- 4 dl hustej rajčinovej omáčky pripravenej z čerstvých rajčín
- petržlenovú vňať. Lístky koriandra
Postup
Krok 1
Do horúceho tuku vložíme živé langusty, posypeme ich nadrobno pokrájanou cibuľou, nahrubo pokrájaným cesnakom, nadrobno pokrájanými papričkami čili, nalejeme na to brandy (neprekáža, ak brandy bude horieť), osolíme, okoreníme, zalejeme čerstvo pripravenou rajčinovou omáčkou, posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou, koriandrovými lístkami.