Paella (španielske jedlo)

2015-09-29

Ingrediencie

  • Olivový olej, rybí vývar, guľatú ryžu, roztlačený cesnak premiešaný s červenou paprikou, 3 rajčiny, polovicu citróna, 1 zelenú a 1 červenú papriku, 1 cibuľu, hrášok, strúčiky hrášku, šafran, mušle, krevety, ustrice, kalmary, morské ryby.

Postup

Krok 1

Na panvici potretej olivovým olejom krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, roztlačený cesnak, šupky zbavené a roztlačené rajčiny, ryžu, šťavu z polovice citróna, vývar (koľko ryže, toľko vývaru) a všetky ostatné suroviny. Varíme na prudkom ohni pri stálom potrepávaní panvice asi 10 minút. Nakoniec dolejeme ešte jednu naberačku vývaru premiešaného so šafranom a bez miešania na miernom ohni ešte 10 minút povaríme. Po dohotovení prikryjeme utierkou a necháme 5 minút postáť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2276
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2277

Podobné recepty:
  • Slávky s kokosovým mliekom

    Slávky s kokosovým mliekom

  • Úhor na spôsob bourgeoise

    Úhor na spôsob bourgeoise

  • Tan čchao-fan (ryža s vajcom a pórom)

    Tan čchao-fan (ryža s vajcom a pórom)

kuk