Dusené krevety

2018-01-09

Popis

Dusené krevety sa pri podávaní posypú najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Ingrediencie

  • 400 g mrazeného mäsa z kreviet
  • 1 lyžica masla
  • 1 ks cibuľu
  • 100 g čerstvých šampiňónov
  • 2 strúčik cesnaku
  • 2 ks papriky
  • 5 ks rajčiakov
  • mleté biele korenie
  • soľ
  • petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Mrazené krevety sa nechajú zvoľna rozmraziť. Najemno nakrájaná cibuľa sa zapení na masle, pridajú sa na tenké plátky nakrájané šampiňóny a krátko sa podusia. K šampiňónom sa pridá rozotretý cesnak so soľou, na rezance nakrájaná očistená paprika, olúpané, na kúsky nakrájané rajčiaky a spolu pod pokrievkou sa dusí asi 10 minút. Do podusenej zeleninovej zmesi sa pridajú rozmrazené krevety, podľa potreby sa nakrájajú na menšie kúsky, spolu sa krátko podusia, dochutia mletým bielym korením a soľou. Pri podávaní sa posypú najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2064
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2065

Podobné recepty:
  • Ruské baklažánové ikry

    Ruské baklažánové ikry

  • Obložené volské oko

    Obložené volské oko

  • Pórový koláč s lososom v lístkovom ceste

    Pórový koláč s lososom v lístkovom ceste

kuk