Dusené krevety
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Vodné živočíchy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusené krevety sa pri podávaní posypú najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Ingrediencie
- 400 g mrazeného mäsa z kreviet
- 1 lyžica masla
- 1 ks cibuľu
- 100 g čerstvých šampiňónov
- 2 strúčik cesnaku
- 2 ks papriky
- 5 ks rajčiakov
- mleté biele korenie
- soľ
- petržlenovú vňať
Postup
Krok 1
Mrazené krevety sa nechajú zvoľna rozmraziť. Najemno nakrájaná cibuľa sa zapení na masle, pridajú sa na tenké plátky nakrájané šampiňóny a krátko sa podusia. K šampiňónom sa pridá rozotretý cesnak so soľou, na rezance nakrájaná očistená paprika, olúpané, na kúsky nakrájané rajčiaky a spolu pod pokrievkou sa dusí asi 10 minút. Do podusenej zeleninovej zmesi sa pridajú rozmrazené krevety, podľa potreby sa nakrájajú na menšie kúsky, spolu sa krátko podusia, dochutia mletým bielym korením a soľou. Pri podávaní sa posypú najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.