Gratinované zemiaky s jablkami
2018-03-05- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gratinované zemiaky s jablkami
Ingrediencie
- 3 ks menšie zemiaky
- 1 ks jablko
- 1 lyžička masla
- 1 lyžička hladkej múky
- 3 lyžica mlieka
- soľ
- mleté čierne korenie
- muškátový orech
- bazalku
- hlávkový šalát
- rajčiny a plátok údeného mäsa
Postup
Krok 1
Zemiaky a jablko pokrájame na tenké plátky. Maslo rozpustíme v miske, v mikrovlnke pri 360 W, pridáme múku, mlieko, soľ, trošku korenia a nastrúhaného muškátového orecha. Dobre pomiešame a dáme variť do mikrovlnky na 4 minúty pri 360 W. Varenie dvakrát prerušíme, aby sme omáčku premiešali. Vyššiu formu (vhodnú do mikrovlnej rúry) vytrieme maslom a po vrstvách ukladáme zemiaky, zalejeme troškou omáčky, plátky jablka a zalejeme omáčkou. Formu zakryjeme a dusíme 10 minút pri 600 W. Servírujeme na vyhriatom tanieri, obložíme hlávkovým šalátom, rozštvrtenými rajčinami a prilepšíme plátok duseného mäsa. Podľa chuti okoreníme a pridáme bazalku.