Nákyp z póru
2018-02-28- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 800 g póru, 10 g slnečnicového oleja, 8 g hladkej múky, muškátový orech, mleté čierne korenie, 200 g chudej šunky, 200 g zemiakov, 20 g tvrdého syra, soľ.
Postup
Krok 1
Očistený pór uvaríme v osolenej vode, vyberieme a necháme odkvapkať. Z múky a rozohriatého oleja pripravíme za stáleho miešania svetlú zápražku, podlejeme vývarom z póru a povaríme 8 minút. Okoreníme postrúhaným muškátovým orechom a mletým čiernym korením. Do plátkov šunky zavinieme celé kusy póru a vložíme do vymastenej ohňovzdornej nádoby. Navrch uložíme plátky zemiakov, polejeme omáčkou, posypeme postrúhaným syrom a zapečieme v horúcej rúre. Podávame so zemiakovou kašou.