Nákyp z póru

2018-02-28

Ingrediencie

  • 800 g póru, 10 g slnečnicového oleja, 8 g hladkej múky, muškátový orech, mleté čierne korenie, 200 g chudej šunky, 200 g zemiakov, 20 g tvrdého syra, soľ.

Postup

Krok 1

Očistený pór uvaríme v osolenej vode, vyberieme a necháme odkvapkať. Z múky a rozohriatého oleja pripravíme za stáleho miešania svetlú zápražku, podlejeme vývarom z póru a povaríme 8 minút. Okoreníme postrúhaným muškátovým orechom a mletým čiernym korením. Do plátkov šunky zavinieme celé kusy póru a vložíme do vymastenej ohňovzdornej nádoby. Navrch uložíme plátky zemiakov, polejeme omáčkou, posypeme postrúhaným syrom a zapečieme v horúcej rúre. Podávame so zemiakovou kašou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 931
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

932

Podobné recepty:
  • Vyprážaný zeler so šunkou

    Vyprážaný zeler so šunkou

  • Zapečené zemiaky

    Zapečené zemiaky

  • Oravská kapusta

    Oravská kapusta

kuk