Segedínsky guláš

2018-03-05
  • Segedínsky guláš

Ingrediencie

  • 200 g bravčového bôčika
  • 200 g bravčového mäsa z pliecka
  • 2 ks cibule
  • 40 g masti
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 400 g kyslej kapusty
  • 20 g hladkej múky
  • 1/2 lyžička potlčenej rasce
  • 2,5 dl smotany

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku a pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme. Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu, prikryjeme a udusíme. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Múku opražíme nasucho, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame, povaríme, pridáme k mäsu, ochutíme potlčenou rascou a dovaríme. Nakoniec primiešame smotanu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 3968
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

3969

Podobné recepty:
  • Aromatický kotlíkový guláš

    Aromatický kotlíkový guláš

  • Opekaná bravčovina v hrnci na bielom víne s cesnakom, feniklom a rozmarínom

    Opekaná bravčovina v hrnci na bielom víne s cesnakom, feniklom a rozmarínom

  • Plnené závitky z hovädzieho mäsa I

    Plnené závitky z hovädzieho mäsa I