Slovenská kapustnica
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Popis
Tradičná, slovenská kapustnica je recept overený časom.
Ingrediencie
- 500 g kyslej kapusty
- 200 g údenej klobásy
- 30 g sušených húb
- 100 g sušených sliviek
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 130 g hrubej múky.
Postup
Krok 1
Kapustu zalejeme vodou, pridáme soľ, umyté posekané huby, slivky, klobásu, cesnak a varíme asi dve hodiny. Nakoniec pridáme mrveničku a dovaríme. Klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska, vložíme späť do polievky, dochutíme a podávame. Mrvenička: z vajíčka a múky vypracujeme tuhé cesto, ktoré postrúhame na slzičkovom strúhadle.