Slovenská kapustnica

2018-03-10
  • Slovenská kapustnica

Popis

Tradičná, slovenská kapustnica je recept overený časom.

Ingrediencie

  • 500 g kyslej kapusty
  • 200 g údenej klobásy
  • 30 g sušených húb
  • 100 g sušených sliviek
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 130 g hrubej múky.

Postup

Krok 1

Kapustu zalejeme vodou, pridáme soľ, umyté posekané huby, slivky, klobásu, cesnak a varíme asi dve hodiny. Nakoniec pridáme mrveničku a dovaríme. Klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska, vložíme späť do polievky, dochutíme a podávame. Mrvenička: z vajíčka a múky vypracujeme tuhé cesto, ktoré postrúhame na slzičkovom strúhadle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1590
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1591

Podobné recepty:
  • Pre krvnú skupinu 0: hráškovo-zelené raňajky s domácimi lupienkami

    Pre krvnú skupinu 0: hráškovo-zelené raňajky s domácimi lupienkami

  • Zemiakový nákyp s mäsovou plnkou

    Zemiakový nákyp s mäsovou plnkou

  • Zapečený baklažán

    Zapečený baklažán