Francúzske zemiaky
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzske zemiaky
Ingrediencie
- 750 g zemiakov
- 4 ks vajcia uvarené na tvrdo
- 200 g šunkovej salámy alebo mäkkej klobásy
- 100 g tvrdého syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica zelenej petržlenovej vriacej posekanej nadrobno
- 2 ks vajcia
- 2 dl kyslej smotany
- tuk na vymastenie misy
Postup
Krok 1
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Vajcia uvarené na tvrdo očistíme a pokrájame na tenké plátky alebo na osminky, šunkovú salámu pokrájame na malé kocky alebo tenké rezance a tvrdý syr postrúhame. Do vymastenej ohňovzdornej misy poukladáme vrstvy zemiakov, uvarených vajec, salámy a postrúhaného syra, pričom každú vrstvu vždy osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Nakoniec všetko zalejeme vajciami rozšľahanými s kyslou smotanou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.