Francúzske zemiaky

2018-02-19

Popis

Francúzske zemiaky

Ingrediencie

  • 750 g zemiakov
  • 4 ks vajcia uvarené na tvrdo
  • 200 g šunkovej salámy alebo mäkkej klobásy
  • 100 g tvrdého syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica zelenej petržlenovej vriacej posekanej nadrobno
  • 2 ks vajcia
  • 2 dl kyslej smotany
  • tuk na vymastenie misy

Postup

Krok 1

Umyté zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Vajcia uvarené na tvrdo očistíme a pokrájame na tenké plátky alebo na osminky, šunkovú salámu pokrájame na malé kocky alebo tenké rezance a tvrdý syr postrúhame. Do vymastenej ohňovzdornej misy poukladáme vrstvy zemiakov, uvarených vajec, salámy a postrúhaného syra, pričom každú vrstvu vždy osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Nakoniec všetko zalejeme vajciami rozšľahanými s kyslou smotanou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2459
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2460

Podobné recepty:
  • Zapekaná čakanka

    Zapekaná čakanka

  • Pre krvnú skupinu 0: dusený kel so zeleninou a koreninami s prílohou čapáti

    Pre krvnú skupinu 0: dusený kel so zeleninou a koreninami s prílohou čapáti

  • Plnené syrčeky s lepenicou

    Plnené syrčeky s lepenicou

kuk