Zeleninové rizoto s tofu

2015-09-29
  • Zeleninové rizoto s tofu

Ingrediencie

  • 250 g ryže, 200 g lahôdkového (alebo doma marinovaného) tofu, 1 cibuľu, olej, 400 g koreňovej zeleniny, 500 g zeleného hrášku (môže byť aj mrazený), mletú červenú papriku, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, vodu.

Postup

Krok 1

Na oleji speníme posekanú cibuľu, ku ktorej pridáme drobné kúsky koreňovej zeleniny, hrášok, posolíme a narýchlo podusíme. K zelenine prisypeme na kocky pokrájané tofu a ešte spolu trochu restujeme. Ryžu preberieme, dôkladne prepláchneme vo vode a premiešame so zeleninou a s tofu (ak sa rozhodneme pre nelúpanú ryžu Natural, tú musíme uvariť osobitne kvôli dĺžke varenia). Posypeme červenou paprikou a zeleninovou koreniacou zmesou. Zalejeme studenou vodou tak, aby hladina vody bola 1,5cm nad zeleninou. Prikryjeme pokrievkou, necháme zovrieť a potom varíme na veľmi malom plameni do zmäknutia. Odkryjeme, opatrne premiešame, opäť prikryjeme a necháme dôjsť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(4 / 5)

4 2 23421
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo recept

23422

Podobné recepty:
  • Základné syrové fondue

    Základné syrové fondue

  • Zelerové stopky s cibuľou a orechmi

    Zelerové stopky s cibuľou a orechmi

  • Strapačky s bryndzou

    Strapačky s bryndzou

kuk