Tymian (dúška tymianová)

2016-04-28
  • Tymian (dúška tymianová)

Ingrediencie

  • Vonia príjemne aromaticky, chutí ostro, korenisto a horkasto.

Postup

Krok 1

Zvýrazňuje chuť polievok zo strukovín a zemiakových šalátov. Pridáva sa do mäsitých jedál, praženice, do mäsových plniek, k teľacine, baranine, bravčovine, ku zverine. Pôsobí proti nadúvaniu. Tymian patrí ku francúzskym koreninovým zmesiam, ktoré pozostávajú z bazalky, rozmarínu, tymianu, estragónu a majoránu, je to tzv. provensálska zmes.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 2 3348
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo recept

3349

Podobné recepty:
  • Petržlenová vňať

    Petržlenová vňať

  • Tekvica zaváraná s ananásovým sirupom

    Tekvica zaváraná s ananásovým sirupom

  • Základné cesto na štrúdľu

    Základné cesto na štrúdľu

kuk