Tymian (dúška tymianová)

2016-04-28
  • Tymian (dúška tymianová)

Ingrediencie

  • Vonia príjemne aromaticky, chutí ostro, korenisto a horkasto.

Postup

Krok 1

Zvýrazňuje chuť polievok zo strukovín a zemiakových šalátov. Pridáva sa do mäsitých jedál, praženice, do mäsových plniek, k teľacine, baranine, bravčovine, ku zverine. Pôsobí proti nadúvaniu. Tymian patrí ku francúzskym koreninovým zmesiam, ktoré pozostávajú z bazalky, rozmarínu, tymianu, estragónu a majoránu, je to tzv. provensálska zmes.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 2 3137
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo recept

3138

Podobné recepty:
  • Cesto na pizzu, orechovníky, oškvarkovníky

    Cesto na pizzu, orechovníky, oškvarkovníky

  • Tinktúra z cibule

    Tinktúra z cibule

  • Burgundská omáčka

    Burgundská omáčka

kuk