Hanácky biftek
2009-11-13- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 4 plátky bravčovej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, chilli omáčku, 150 g šunkovej salámy, 150 g prerastenej slaniny nebo údeného bôčika, 1 pohár zeleninového leča bez klobásy, 300 g tvrdého syra, 1 šľahačkovú smotanu, tuk (olej).
Postup
Krok 1
Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a podľa chuti potrieme chilli omáčkou. Môžeme posypať aj grilovacím korením (pozor, väčšina koreninových zmesí obsahuje soľ). Plátky mäsa poukladáme na vymastený pekáč a na každý z nich položíme 3 kolieska salámy a 3 plátky slaniny. Mäso zalejeme lečom, posypeme nahrubo postrúhaným syrom a zalejeme šľahačkovou smotanou. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a zapekáme asi 50 minút. Podávame s opekanými zemiakmi, alebo ryžou, či zemiakovou kašou, alebo hranolčekmi.