Hanácky biftek

2009-11-13

Ingrediencie

  • 4 plátky bravčovej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, chilli omáčku, 150 g šunkovej salámy, 150 g prerastenej slaniny nebo údeného bôčika, 1 pohár zeleninového leča bez klobásy, 300 g tvrdého syra, 1 šľahačkovú smotanu, tuk (olej).

Postup

Krok 1

Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a podľa chuti potrieme chilli omáčkou. Môžeme posypať aj grilovacím korením (pozor, väčšina koreninových zmesí obsahuje soľ). Plátky mäsa poukladáme na vymastený pekáč a na každý z nich položíme 3 kolieska salámy a 3 plátky slaniny. Mäso zalejeme lečom, posypeme nahrubo postrúhaným syrom a zalejeme šľahačkovou smotanou. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a zapekáme asi 50 minút. Podávame s opekanými zemiakmi, alebo ryžou, či zemiakovou kašou, alebo hranolčekmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 793
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

794

Podobné recepty:
  • Teľacie medailóniky na víne

    Teľacie medailóniky na víne

  • Žemličky s karbonátkami a krémovou omáčkou

    Žemličky s karbonátkami a krémovou omáčkou

  • Kyslá kapusta zapekaná s údeným mäsom a so zemiakm

    Kyslá kapusta zapekaná s údeným mäsom a so zemiakm

kuk