Hroznová torta

2015-09-29
  • Hroznová torta

Ingrediencie

  • Korpus: 6 vajec, 12 lyžíc kryštálového cukru, 12 lyžíc polohrubej múky, tuk a múku na vymastenie a vysypanie formy. Krém: 7,5 dl mlieka, 3 vrecúška krémového pudingového prášku, 350 g masla, 12 lyžíc práškového cukru, 0,5 dl rumu. Na ozdobenie: 1 vrecúško šľahačky v prášku, 2 dl mlieka, 250 g zeleného hrozna, 1 vrecúško čírej tortovej želatíny, 1 dl vody, 2 lyžice kryštálového cukru.

Postup

Krok 1

V hlbšej mise vyšľaháme 3 celé vajcia a 6 lyžíc kryštálového cukru do peny. Pridáme polovicu preosiatej polohrubej múky, premiešame a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 stupňov Celzia pečieme približne 15 minút. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý korpus. Necháme vychladnúť a oba korpusy plošne prekrojíme na polovice. Krém: z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý krém, ktorý necháme za občasného premiešania vychladnúť. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom a rumom. Pridáme vychladnutý krém a spolu vyšľaháme do hladka. Krém rozdelíme na 4 časti. Tromi časťami natrieme jednotlivé korpusy a spojíme ich. Poslednou časťou potrieme vrch a boky torty. Okraj a boky torty ešte ozdobíme šľahačkou, ktorú dotuha vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale. Vrchnú časť aj boky torty ozdobíme umytými a osušenými bobuľkami hrozna. Povrch rovnomerne zalejeme čírou tortovou želatínou. Pripravíme ju zmiešaním s vodou a cukrom presne podľa návodu na obale. Hotovú tortu dáme na 3 hodiny tuhnúť do chladničky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1917
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1918

Podobné recepty:
  • Figové koláče s gorgonzolou

    Figové koláče s gorgonzolou

  • Božie milosti II

    Božie milosti II

  • Krémeš z medovníkového cesta

    Krémeš z medovníkového cesta

kuk