Vianočné pečivo
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky, 150 g jemného rastlinného tuku (na Slovensku napríklad Hera, Palmarin), 75 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 3 natvrdo uvarené žĺtky.
Postup
Krok 1
Hladkú múku zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme zmäknutý rastlinný tuk a postrúhané žĺtky. Vymiesime cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Vo vyhriatej rúre ich upečieme do svetlo hnedej farby. Ešte horúce ich obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Jednotlivé časti môžeme zlepiť pikantným lekvárom (marhuľový, višňový, ríbezľový, ...).