Grilovaný sendvič so syrom, hľuzovkou a šunkou
2018-04-19- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Grilovaný sendvič so syrom, hľuzovkou a šunkou. Podávame s listami ľadového šalátu, osolenými a pokvapkanými olivovým olejom.
Ingrediencie
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica hladkej múky
- 1,5 dl mlieka
- 1 lyžička masla
- soľ
- 1 ks veľký krajec domáceho bieleho chleba
- 1 lyžica lyžicu masla
- 2 lyžica postrúhaného syru gruyere
- 3 plátok prosciutta
- 1 ks vajce
- olivový olej na pečenie vajca
- 1 ks malú hľuzovku
- niekoľko listov ľadového šalátu
- maslo na opečenie sendviča
Postup
Krok 1
Na lyžici masla krátko osmažíme hladkú múku, prilejeme mlieko a za stáleho miešania varíme niekoľko minút.
Krok 2
Odstavíme, pridáme 1 lyžičku masla, na hrot noža soli a premiešame.
Krok 3
Krajec chleba potrieme maslom, otočíme ho maslovou stranou dolu a prekrojíme na polovicu. Obe polovice potrieme pripravenou bešamelovou omáčkou. Ďalej budeme pracovať iba s jednou polovicu krajca chleba.
Krok 4
Jednu polovicu krajca chleba posypeme postrúhaným syrom gruyere. Na syr položíme tri plátky prosciutta a na prosciutto položíme volské oko opečené na masle z oboch strán (žĺtok musí byť tekutý!). Na vajce nastrúhame hľuzovku a poukladáme chrumkavé listy ľadového šalátu (zo stredu hlávky).
Krok 5
Navrch položíme druhú polovicu krajca chleba – bešamelovou stranou na šalát. Na panvicu, v ktorej sme piekli volské oko pridáme lyžičku masla a opečieme na ňom sendvič, z oboch strán, do hneda.
Krok 6
Opečený sendvič prekrojíme na dve polovice, alebo na tri trojuholníky tak, aby sme prekrojili žĺtok, ktorý by mal vytekať.
Krok 7
Podávame s listami ľadového šalátu, osolenými a pokvapkanými olivovým olejom.