Menej sladká ovocná torta

2012-07-23

Ingrediencie

  • Na korpus: 100 g masla, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 vrecúško kypriaceho prášku, 1 lyžicu kakaa, 1 dl mliek. Na krém: 500 g bieleho jogurtu, 1 lyžicu rumu, 20 g práškového cukru, 1 vrecúško želatínového stužovača, 6 kiwi, 2 lyžice práškového cukru, 1 vrecúško číreho tortového želé.

Postup

Krok 1

Maslo vymiešame s vajcami, cukrom a vanilkovým cukrom. Múku zmiešame s kypriacim práškom, kakaom a preosejeme do maslovej hmoty. Metličkou vmiešame mlieko. Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 20 minút. Po upečení korpus potrieme rumom (korpus nevyberáme z formy). Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a zmiešame s jogurtom. Navrstvíme na vychladnutý korpus a navrch poukladáme kolieska ošúpaných kiwi. Odložíme na jednu hodinu do chladničky. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme na vychladnutú tortu vo forme. Odložíme do chladničky na niekoľko hodín.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 828
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

829

Podobné recepty:
  • Ríbezľový koláč

    Ríbezľový koláč

  • Kefírová tortička s ríbezľami

    Kefírová tortička s ríbezľami

  • Vianočné koláčiky

    Vianočné koláčiky

kuk