Skaramelizovaná cibuľa
2012-12-05- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Ingrediencie
- 6 veľkých červených cibúľ, 1/3 hrnčeka trstinového cukru, 1/3 hrnčeka tmavého balzamika, 3 lyžice olivového oleja.
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájame na hrubšie mesiačiky, dáme do kastróla, pridáme cukor, balzamiko, olej a varíme, za stáleho miešania, pokým sa tekutina neodparí. Cibuľu dáme do pohára, uzatvoríme a odložíme do chladničky. Takto pripravená cibuľa vydrží v chladničke aj mesiac. Použijeme ju napríklad na cibuľový koláč, alebo pridáme do hovädzieho vývaru a dokončíme ako cibuľovú polievku. Cibuľový koláč pripravíme tak, že rozvaľkáme lístkové cesto, navrstvíme naň skaramelizovanú cibuľu, posypme syrom feta, okraje cesta vyhrnieme smerom ku stredu, posypeme tymianom a upečieme vo vyhriatej rúre.