Skaramelizovaná cibuľa

2012-12-05

Ingrediencie

  • 6 veľkých červených cibúľ, 1/3 hrnčeka trstinového cukru, 1/3 hrnčeka tmavého balzamika, 3 lyžice olivového oleja.

Postup

Krok 1

Cibuľu pokrájame na hrubšie mesiačiky, dáme do kastróla, pridáme cukor, balzamiko, olej a varíme, za stáleho miešania, pokým sa tekutina neodparí. Cibuľu dáme do pohára, uzatvoríme a odložíme do chladničky. Takto pripravená cibuľa vydrží v chladničke aj mesiac. Použijeme ju napríklad na cibuľový koláč, alebo pridáme do hovädzieho vývaru a dokončíme ako cibuľovú polievku. Cibuľový koláč pripravíme tak, že rozvaľkáme lístkové cesto, navrstvíme naň skaramelizovanú cibuľu, posypme syrom feta, okraje cesta vyhrnieme smerom ku stredu, posypeme tymianom a upečieme vo vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 882
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

883

Podobné recepty:
  • Zverinový vývar

    Zverinový vývar

  • Holandská omáčka III

    Holandská omáčka III

  • Saturejka

    Saturejka

kuk