Kapustnica s fazuľou a údeným mäsom
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Údené mäso
- Počet porcií : 8
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 120 min.
- Celkový čas : 135 min.
Popis
Fazuľa v kapustnici je príjemným spestrením klasických receptov tohoto vynikajúceho jedla. Určite Vám bude veľmi chutiť.
Ingrediencie
- 150 g veľkej fazule
- 1 kg údenej krkovičky
- 3 l vody
- 1 kg kyslej kapusty
- 5 ks zrniečok celého čierneho korenia
- 4 ks zemiaky
- 4 lyžica lyžice masti
- 2 lyžica lyžice hladkej múky
- 4 strúčik cesnaku
- 2 lyžica mletej červenej papriky
- 2 dl mlieka
- 4 dl kyslej smotany
- 2 ks bobkové listy
- soľ.
Postup
Krok 1
Fazuľu namočíme do studenej vody deň vopred. Do hrnca dáme prekrojené údené mäso, tri litre vody, scedenú fazuľu, kyslú kapustu, celé čierne korenie a privedieme do varu. Varíme, až je mäso uvarené a fazuľa mäkká. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Na masti osmažíme do zlatista hladkú múku. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, mletú červenú papriku, premiešame a rýchle (aby paprika a cesnak nezhorkli) pridáme do hrnca. Do panvice po zásmažke nalejeme mlieko, premiešame a pridáme do hrnca. Do hrnca pridáme kyslú smotanu, bobkový list , premiešame a krátko povaríme. Podľa chuti dosolíme.