Kapustnica s fazuľou a údeným mäsom

2018-03-10
  • Kapustnica s fazuľou a údeným mäsom
  • Počet porcií : 8
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 120 min.
  • Celkový čas : 135 min.

Popis

Fazuľa v kapustnici je príjemným spestrením klasických receptov tohoto vynikajúceho jedla. Určite Vám bude veľmi chutiť.

Ingrediencie

  • 150 g veľkej fazule
  • 1 kg údenej krkovičky
  • 3 l vody
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 5 ks zrniečok celého čierneho korenia
  • 4 ks zemiaky
  • 4 lyžica lyžice masti
  • 2 lyžica lyžice hladkej múky
  • 4 strúčik cesnaku
  • 2 lyžica mletej červenej papriky
  • 2 dl mlieka
  • 4 dl kyslej smotany
  • 2 ks bobkové listy
  • soľ.

Postup

Krok 1

Fazuľu namočíme do studenej vody deň vopred. Do hrnca dáme prekrojené údené mäso, tri litre vody, scedenú fazuľu, kyslú kapustu, celé čierne korenie a privedieme do varu. Varíme, až je mäso uvarené a fazuľa mäkká. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Na masti osmažíme do zlatista hladkú múku. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, mletú červenú papriku, premiešame a rýchle (aby paprika a cesnak nezhorkli) pridáme do hrnca. Do panvice po zásmažke nalejeme mlieko, premiešame a pridáme do hrnca. Do hrnca pridáme kyslú smotanu, bobkový list , premiešame a krátko povaríme. Podľa chuti dosolíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3675
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3676

Podobné recepty:
  • Bravčový jazyk v sviečkovej omáčke

    Bravčový jazyk v sviečkovej omáčke

  • Guľky v uhorkovom náleve

    Guľky v uhorkovom náleve

  • Bravčová porchetta

    Bravčová porchetta

kuk