Kysnutý ovocný koláč s mrvancami

2018-03-10
  • Kysnutý ovocný koláč s mrvancami
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 50 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Tradičný babičkin koláčik s ľubovoľným ovocím navrchu a mrveničkou.

Ingrediencie

  • 500 g sliviek
  • 200 g ríbezlí
  • 300 g hladkej múky
  • 1 dl mlieka
  • 2 ks žĺtky
  • 40 g masla
  • 1 lyžica práškového cukru
  • soľ
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 20 g kvasníc (1/2 kocky)
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 2 dl mlieka
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 100 g masla
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru

Postup

Krok 1

Do vlažného mlieka rozdrvíme kvasnice, pridáme lyžicu cukru, lyžicu múky a necháme vykysnúť.

Krok 2

Do preosiatej múky pridáme 1/2 lyžičky soli, dva žĺtky, vlažné mlieko, rozpustené maslo, cukor a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, poprášime múkou a prikryté necháme v teple vykysnúť. Vykysnuté cesto naolejovanými rukami rovnomerne roztlačíme do olejom vymasteného pekáča.

Krok 3

Navrch vykôstkované polovice sliviek. Do medzier medzi slivkami nasypeme ríbezle rozmiešané s lyžicou kryštálového cukru.

Krok 4

Mrvance: zo studeného masla, práškového cukru, polohrubej múky a vanilkového cukru vytvoríme medzi prstami mrvance. Mrvancami zasypeme ovocie na koláči. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1534
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1535

Podobné recepty:
  • Linecký koláč s krémom s jahodami

    Linecký koláč s krémom s jahodami

  • Slivková žemľovka

    Slivková žemľovka

  • Vanilkový závin

    Vanilkový závin

kuk