Fokača (talianska focaccia)

2018-02-15

Popis

Fokača (talianska focaccia)

Ingrediencie

  • 500 g hrubej múky
  • 20 g semolinovej múky
  • 15 g sušených kvasníc
  • teplú vodu
  • olivový olej
  • strúčiky cesnaku
  • olivy
  • sušené paradajky
  • rozmarín
  • hrubozrnnú soľ
  • drvené korenie

Postup

Krok 1

Hrubú múku a semolinovú múku zmiešame v miske. Do stredu urobíme jamku do ktorej nasypeme sušené kvasnice, prilejeme trochu teplej vodu, trochu olivového oleja a vymiešame prstami. Všetko začneme miesiť a postupne pridávame vlažnú vodu, až do pomerne hustej hmoty. Prsty si pomúčime a cesto dobre vymiesime na doske. Bochník cesta dáme do misky prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť. Plech potrieme olivovým olejom a posypeme ho hrubozrnnou soľou a nahrubo podrveným korením. Cesto roztlačíme do plechu prstami potretými olivovým olejom. Navrch dáme celé strúčiky cesnaku, olivy, sušené paradajky, lístky rozmarínu, soľ a korenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 30 až 35 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1366
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1367

Podobné recepty:
  • Plnené vianočné medovníčky

    Plnené vianočné medovníčky

  • Mnadľovo-pusinková torta

    Mnadľovo-pusinková torta

  • Šampiňónové šišky

    Šampiňónové šišky

kuk