Fokača (talianska focaccia)
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
- Kuchyňa: Talianska
Popis
Fokača (talianska focaccia)
Ingrediencie
- 500 g hrubej múky
- 20 g semolinovej múky
- 15 g sušených kvasníc
- teplú vodu
- olivový olej
- strúčiky cesnaku
- olivy
- sušené paradajky
- rozmarín
- hrubozrnnú soľ
- drvené korenie
Postup
Krok 1
Hrubú múku a semolinovú múku zmiešame v miske. Do stredu urobíme jamku do ktorej nasypeme sušené kvasnice, prilejeme trochu teplej vodu, trochu olivového oleja a vymiešame prstami. Všetko začneme miesiť a postupne pridávame vlažnú vodu, až do pomerne hustej hmoty. Prsty si pomúčime a cesto dobre vymiesime na doske. Bochník cesta dáme do misky prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť. Plech potrieme olivovým olejom a posypeme ho hrubozrnnou soľou a nahrubo podrveným korením. Cesto roztlačíme do plechu prstami potretými olivovým olejom. Navrch dáme celé strúčiky cesnaku, olivy, sušené paradajky, lístky rozmarínu, soľ a korenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 30 až 35 minút.