Banoffee pie
2015-12-01- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Popis
Koláčik, ktorý Vám výborne padne ku kávičke a po dobrom obede. Banoffee pie Vás zaujme aj svojim vzhľadom.
Ingrediencie
- 250 g kesíkov (biskvit)
- 100 g masla
- 1 ks sladené kondenzované mlieko
- 4 ks banány
- 2.5 dl šľahačkovej smotany
- 1 lyžica práškového cukru
- 1 vrecúško stužovača šľahačky
- kakao alebo čokoládu
Postup
Krok 1
Neotvorenú konzervu kondenzovaného mlieka dáme do hrnca s vodou a varíme asi tri hodiny. Necháme vychladnúť, najlepšie až do druhého dňa. Pozor, neotvárame ešte teplú konzervu – vážne nebezpečie úrazu! Keksíky rozdrvíme a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Zmes natlačíme do tortovej formy a odložíme na hodinu do chladničky.
Krok 2
Úplne vychladnutú konzervu kondenzovaného mlieka otvoríme a obsah natrieme na zmes keksíkov a masla v tortovej forme. Tri banány pokrájame na kolieska a poukladáme ich na vrstvu karamelového (uvareného kondenzovaného) mlieka. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a so stužovačom šľahačky.
Krok 3
Šľahačku navrstvíme na banány vo forme. Dozdobíme kúskami štvrtého banánu a zľahka posypeme kakaom (cez sito), alebo strúhanou čokoládou. Odložíme na hodinu do chladničky.