Zapekaný baklažán s rajčiakmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g baklažánov, 60 g cibule, 30 g oleja, 200 g rajčiakov, 3 ks vajec, 3 strúčiky cesnaku, 0,05 l mlieka alebo smotany, sójová omáčka, soľ, 100 g eidamskej tehly, zelená petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Surový baklažán olúpeme, pokrájame na kolieska, osolíme a necháme postáť, aby pustil vodu. Ohňovzdornú misu potrieme olejom, vysypeme strúhankou a uložíme do nej odstatý baklažán. Posypeme očistenú, nadrobno nasekanú cibuľu spolu s cesnakom. Pridáme umyté, na štvrtky nakrájané rajčiaky, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou a zalejeme rozhabarkovanými vajíčkami s mliekom. Povrch posypeme postrúhaným syrom, nasekanou petržlenovou vňaťou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1042
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1043

Podobné recepty:
  • Vajcia v župane

    Vajcia v župane

  • Caponata – sicílske jedlo

    Caponata – sicílske jedlo

  • Tvarohové kolieska so smotanou

    Tvarohové kolieska so smotanou

kuk