Zapekaný baklažán s rajčiakmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 300 g baklažánov, 60 g cibule, 30 g oleja, 200 g rajčiakov, 3 ks vajec, 3 strúčiky cesnaku, 0,05 l mlieka alebo smotany, sójová omáčka, soľ, 100 g eidamskej tehly, zelená petržlenová vňať.
Postup
Krok 1
Surový baklažán olúpeme, pokrájame na kolieska, osolíme a necháme postáť, aby pustil vodu. Ohňovzdornú misu potrieme olejom, vysypeme strúhankou a uložíme do nej odstatý baklažán. Posypeme očistenú, nadrobno nasekanú cibuľu spolu s cesnakom. Pridáme umyté, na štvrtky nakrájané rajčiaky, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou a zalejeme rozhabarkovanými vajíčkami s mliekom. Povrch posypeme postrúhaným syrom, nasekanou petržlenovou vňaťou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.