Malé plnené bochníčky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky, 40 g cukru, soľ, 20 g kvasníc, 2,5 dl mlieka, 60 g masla, 1 žĺtok, 1 lyžicu smotany na šľahanie, 250 g tvarohu, 2 žĺtky, 1 vrecúško vanilkového cukru.
Postup
Krok 1
Do menšieho množstva teplého mlieka dáme cukor, štipku soli, rozmrvené kvasnice a necháme vykysnúť na teplom mieste. Kvások nalejeme do preosiatej múky, prilejeme zvyšok mlieka, roztopené (ale nie horúce) maslo a vypracujeme cesto. Cesto prikryjeme a necháme asi 30 minút kysnúť. Tvaroh zomelieme alebo pretlačíme cez sito, pridáme žĺtky, vanilkový cukor a dobre premiešame. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 25 rovnakých kúskov, roztlačíme ich na placky a do stredu každej dáme tvarohovú plnku. Sformujeme bochníčky a uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Asi 30 minút ich necháme kysnúť. Žĺtok vymiešame s lyžicou smotany, bochníčky natrieme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Upečieme ich do hneda. Bochníčky môžeme plniť aj rôznymi lekvármi.