Pivovarnícka kačica
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kačica
Ingrediencie
- 1 kačicu (do 3 kg), 750 g čerstvého mláta, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 200 g menšej cibule, soľ, mleté čierne korenie, 0,5 dl čierneho piva, 1,5 dl sladiny, 0,2 dl pivného octu.
Postup
Krok 1
Do mláta primiešame pokrájanú petržlenovú vňať a cibule prekrojené na polovice, väčšie na štvrtiny, lyžičku soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia. Všetko premiešame a zmesou naplníme dutinu očistenej kačice. Utvor uzatvoríme ihlicou. Kačicu osolíme lyžičkou soli a soľ poriadne vtrieme do kože. Kačicu vložíme do pekáča. Z piva, sladiny, pivného octu, soli, mletého čierneho korenia pripravíme marinádu. Marinádou potrieme kačicu a zvyšok nalejeme do pekáča. Vložíme ju do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a po desiatich minútach teplotu znížime na 150 stupňov Celzia. Pečieme ju asi 2,5 hodiny a počas pečenia ju občas polievame výpekom.