Paprikovo-paradajková nátierka
2019-04-15- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Paprikovo-paradajková nátierka
Ingrediencie
- 2 ks červené kalifornské papriky
- kúsok červenej čili papričky
- 5 ks paradajok
- olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Papriky opálime do čierna nad plynovým horákom alebo v rúre.
Krok 2
Necháme ich spariť v uzatvorenej nádobe alebo vo vrecúšku.
Krok 3
Ošúpeme ich, zbavíme jadrovníkov, pokrájame na rezance a osmažíme ich na olivovom oleji.
Krok 4
Pridáme kúsok pokrájanej čili papričky, soľ a mleté čierne korenie.
Krok 5
Paradajky ošúpeme, zbavíme tekutej časti a zrniečok, pokrájame na menšie kúsky a pridáme k paprike.
Krok 6
Dusíme za stáleho miešania až do primeraného zhustnutia.