Paradajkové sugo II

2015-09-29
  • Paradajkové sugo II

Ingrediencie

  • 4 mrkvy, 4 stonky stopkového zeleru (Sedano), olivový olej, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 0,5 kg paradajok, 6 bazalkových listov.

Postup

Krok 1

Olivový olej zahrejeme, pridáme na menšie kocky pokrájanú mrkvu, nadrobno pokrájanú cibuľu, na menšie kúsky pokrájaný zeler, nadrobno pokrájaný cesnak a za stáleho miešania smažíme asi tri minúty. Pridáme ošúpané a pokrájané paradajky, premiešame a dusíme do zhustnutia. Pridáme pokrájané listy bazalky, odstavíme z ohňa a rozmixujeme. Podávame s cestovinami alebo použijeme ako základnú surovinu v iných receptoch. Hotové sugo môžeme skladovať niekoľko dní v chladničke, alebo sugo dáme do pohárov a sterilizujeme. Sterilizované nám vydrží aj niekoľko mesiacov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1506
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1507

Podobné recepty:
  • Talianka omáčka na cestoviny

    Talianka omáčka na cestoviny

  • Žemľová knedľa I

    Žemľová knedľa I

  • Holandská omáčka pre chlapov a vinárov

    Holandská omáčka pre chlapov a vinárov

kuk