Paella z dostupných surovín

2019-04-05
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Paella z dostupných surovín je zaujímavé talianske jedlo, ktorého príprava vám nezaberie veľa času.

Ingrediencie

  • 5 dl oleja
  • 4 ks horné kuracie stehná
  • 250 g malých chobotničiek
  • 200 g mušlí – slávok
  • 1 l rybacieho vývaru
  • 200 g mäsa z morské ďasa
  • soľ
  • šafran
  • 2 ks väčšie paradajky
  • za hrsť čerstvého (mrazeného) hrášku
  • 1 ks červenú mäsitú (kalifornskú) papriku
  • 1 ks citrón
  • 1 šálka guľatej (španielskej) ryže
  • 5 strúčik cesnaku
  • 100 g hrebenatiek bez ulít
  • 100 ks očistecýh veľkých kreviet
  • 1 dl bieleho vína

Postup

Krok 1

Na oleji osmažíme 4 kuracie stehná. Keď zbelejú, pridáme očistené chobotničky.

Krok 2

Slávky s ulitami dáme na sito a vložíme ich do vývaru variť.

Krok 3

Keď sa otvoria, vyberieme ich z ulít. K stehnám a chobotničkám pridáme na kúsky pokrájaného morské ďasa.

Krok 4

Všetko v panvici osolíme.

Krok 5

Pridáme šafran, premiešame.

Krok 6

Dve väčšie paradajky pokrájame na kocky a pridáme do panvice.

Krok 7

Pridáme aj za hrsť čerstvého (mrazeného) hrášku a na kúsky pokrájanú červenú mäsitú papriku, šťavu z polovice citróna.

Krok 8

Nasypeme guľatú ryžu a zalejeme vývarom. Päť strúčikov cesnaku ošúpeme, plochou noža rozmiagame a pokrájame nadrobno. Pridáme do panvice. Pridáme slávky bez ulít, hrebenatky, a sparené garnáty – poukladáme ich navrch.

Krok 9

Varíme na miernom ohni, až ryža spotrebuje vývar.

Krok 10

Varíme asi 20 minút, podľa potreby podlievame vývarom.

Krok 11

Po desiatich minútach pridáme asi 1 dl bieleho vína. Hotovú paellu ozdobíme kolieskami polovice citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 764
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

765

Podobné recepty:
  • Tuniak na bolonský spôsob

    Tuniak na bolonský spôsob

  • Zapekané rybacie palacinky

    Zapekané rybacie palacinky

  • Losos v paradajkovej omáčke s cortecce

    Losos v paradajkovej omáčke s cortecce

kuk