V rúre dusené hovädzie rebrá

2019-04-03
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

V rúre dusené hovädzie rebrá s opečenou zeleninou pre vynikajúci kulinársky zážitok chutí.

Ingrediencie

  • 2 kg hovädzích mäsitých rebier
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • 2 ks veľké mrkvy
  • 2 ks cibule
  • 4 ks veľké strúčiky cesnaku
  • 2 lyžica paradajkového pretlaku
  • 0,75 l dobrého červeného vína
  • 1 l kuracieho vývaru
  • 50 g masla
  • 1 lyžica vrchovatú lyžicu hladkej múky

Postup

Krok 1

Hovädzie rebrá pokrájané na menšie časti (s jedným až dvomi rebrami).

Krok 2

Osolíme ich, okoreníme a opečieme na oleji do hneda.

Krok 3

Vyberieme ich a do výpeku pridáme mrkvy a cibule pokrájané na kocky. Pridáme prekrojené strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak a premiešame.

Krok 4

Opečenú zeleninu vyberieme dierovanou naberačkou a do výpeku vylejem celú sedmičku dobrého červeného vína.

Krok 5

Víno zredukujeme približne na štvrtinu.

Krok 6

Do redukcie dáme rebrá a zeleninu. Pridáme kurací vývar, aby bolo všetko zaliate. Ak nie je všetko zaliate, prilejeme vodu. Privedieme do varu, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. V rúre dusíme 2,5 hodiny.

Krok 7

Rebrá vyberieme, vykostíme a po vychladnutí pokrájame na menšie časti. Zeleninu vyhodíme. Tuk z povrchu odstránime a čiastočne zredukujeme. Maslo vymiešame s hladkou múkou a omáčku ním zahustíme. Mäso dáme späť a v omáčke prehrejeme. Podávame s polentou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1943
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1944

Podobné recepty:
  • Ananásový základ k mäsu

    Ananásový základ k mäsu

  • Flambované bravčové rebierko

    Flambované bravčové rebierko

  • Hovädzie so zeleninou

    Hovädzie so zeleninou

kuk