Plnené kuracie (morčacie) tašky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča , Morčacie mäso
Ingrediencie
- Plátok mäsa (podľa možnosti prsia), mleté čierne korenie, soľ, 2 plátky mäkkej salámy, kúsok póru, 1 lyžicu sterilizovaných šampiňónov, 1 lyžicu najemno nastrúhaného tvrdého syra (môže byť aj Niva, Hermelín), trochu hladkej múky, olej na opečenie, 1 plátok tvrdého syra.
Postup
Krok 1
Plátok mäsa naklepeme, okoreníme, osolíme, a na polovicu položíme plátok salámy, kúsok póru, šampiňóny a nastrúhaný syr. Preložíme, okraje zaklepeme, spojíme špáradlom a poprášime hladkou múkou. Vložíme na zohriaty olej, opečieme, podlejeme vodou a podusíme. Mäkké mäso rozložíme na plech, preložíme plátkom syra a v dobre vyhriatej rúre, alebo v grile, krátko zapečieme. Hotovú porciu obložíme zeleninou a podávame s varenými alebo zemiakovými hranolčekmi, prípadne s dusenou ryžou.