Maďarský guláš
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Varené mäso
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa bez kosti, 2-3 lyžice masti, 4-5 cibúľ, 1 lyžička papriky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2-3 zelené papriky, 1 lyžička rajčiakového pretlaku, rasca, majorán.
Postup
Krok 1
Hovädzie mäso pokrájame na rovnomerné kúsky, vložíme do tuku s nadrobno pokrájanou cibuľou, osolíme, opaprikujeme, pridáme trochu vody, všetko rozmiešame a na slabom ohni prikryté dusíme vo vlastnej šťave. Potom podlievame teplou vodou a dusíme, až je mäso mäkké. Šťavu zahustíme rajčiakovým pretlakom, na kolieska pokrájanou zelenou paprikou, posypeme mletým čiernym korením, pomletou rascou a rozmrvenou štipkou majoránu. Ak treba, trochu podlejeme a dusíme najviac 3-4 minúty. Maďarský guláš podávame s chlebom, pečivom alebo s varenými zemiakmi.