Maďarský guláš

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa bez kosti, 2-3 lyžice masti, 4-5 cibúľ, 1 lyžička papriky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2-3 zelené papriky, 1 lyžička rajčiakového pretlaku, rasca, majorán.

Postup

Krok 1

Hovädzie mäso pokrájame na rovnomerné kúsky, vložíme do tuku s nadrobno pokrájanou cibuľou, osolíme, opaprikujeme, pridáme trochu vody, všetko rozmiešame a na slabom ohni prikryté dusíme vo vlastnej šťave. Potom podlievame teplou vodou a dusíme, až je mäso mäkké. Šťavu zahustíme rajčiakovým pretlakom, na kolieska pokrájanou zelenou paprikou, posypeme mletým čiernym korením, pomletou rascou a rozmrvenou štipkou majoránu. Ak treba, trochu podlejeme a dusíme najviac 3-4 minúty. Maďarský guláš podávame s chlebom, pečivom alebo s varenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3017
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3018

Podobné recepty:
  • Hovädzie na taliansky spôsob

    Hovädzie na taliansky spôsob

  • Bavorský pekáč

    Bavorský pekáč

  • Vrstvený mäsový bochník

    Vrstvený mäsový bochník

kuk