Zapekaná biela fazuľa s krúpami a rajčiakmi

2015-12-06

Popis

Chutné sýte jedlo vhodne aj pre vegetariánov.

Ingrediencie

  • 250 g suchej bielej fazule
  • 300 g krúp
  • rastlinný olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majorán
  • 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno
  • 3 rajčiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica rastlinného tuku.

Postup

Krok 1

Prebratú a umytú fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka vo vode, v ktorej bola namočená. Osobitne uvaríme krúpy spolu s lyžicou rastlinného oleja v malom množstve vody. Uvarené krúpy premiešame s uvarenou fazuľou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme majoránom, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a ozdobíme rajčiakmi pokrájanými na osminky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri miernej teplote 20 až 25 minút. Hotové posypeme posekanou cibuľou spenenou v rozohriatom rastlinnom oleji. Podávame so sladkokyslým rajčiakovo-cibuľkovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1162
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1163

Podobné recepty:
  • Pierogi ruskie (poľské jedlo)

    Pierogi ruskie (poľské jedlo)

  • Zemiaky s vajciami

    Zemiaky s vajciami

  • Zeleninové lasagne

    Zeleninové lasagne

kuk