Zapekaná biela fazuľa s krúpami a rajčiakmi
2015-12-06- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Popis
Chutné sýte jedlo vhodne aj pre vegetariánov.
Ingrediencie
- 250 g suchej bielej fazule
- 300 g krúp
- rastlinný olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- majorán
- 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno
- 3 rajčiaky
- 1 cibuľa
- 1 lyžica rastlinného tuku.
Postup
Krok 1
Prebratú a umytú fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka vo vode, v ktorej bola namočená. Osobitne uvaríme krúpy spolu s lyžicou rastlinného oleja v malom množstve vody. Uvarené krúpy premiešame s uvarenou fazuľou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme majoránom, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a ozdobíme rajčiakmi pokrájanými na osminky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri miernej teplote 20 až 25 minút. Hotové posypeme posekanou cibuľou spenenou v rozohriatom rastlinnom oleji. Podávame so sladkokyslým rajčiakovo-cibuľkovým šalátom.