Baraní perkelt
2015-12-01- komentárov
- Kategórie:
Popis
Recept na chutný perkelt, ktorý poznáte. Typická príloha sú cestoviny alebo zemiaky.
Ingrediencie
- 2-3 ks cibule
- 1 lyžica masti
- 1 lyžica sladkej červenej papriky
- 600 g baranieho mäsa
- 100 g rajčiakov (alebo 1 lyžica rajčiakového pretlaku)
- 2-3 ks papriky
- soľ
Postup
Krok 1
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku a mäso pokrájané na malé kocky. Dusíme vo vlastnej šťave, občas podlievame trochou vody. Keď je mäso polomäkké, pridáme olúpané pokrájané rajčiaky, papriky, soľ podľa potreby a spolu dodusíme.
Krok 2
Podávame so zemiakmi.