Dolky s hubami
2016-05-02- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov , Pokrmy z húb
- Čas prípravy : 30 min.
- Celkový čas : 40 min.
Popis
Na dolky si pripravíme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí smažíme na rozpálenom oleji.
Ingrediencie
- 250 g zemiakov
- 250 g hrubej múky
- soľ
- 10 g droždia
- 2 ks vajcia
- 2 1/2 dl mlieka
- 250 g húb
- mleté čierne korenie
- 40 g oleja
Postup
Krok 1
V šupke uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme múku, soľ, droždie a žĺtky zmiešané s mliekom. Cesto vymiešame, pridáme opražené, vychladnuté a okorenené huby a vmiešame k nim z bielkov ušľahaný sneh.
Krok 2
Cesto má byť riedke, aby sa dalo liať do dolkára.
Krok 3
Po vykysnutí pečieme dolky na rozpálenom oleji.