Brusketa
2016-03-09- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky
Popis
Rýchle teplé chutné predjedlo talianskej kuchyne na hrianke alebo opečenom chlebe.
Ingrediencie
- 5 ks rajčín
- 1 ks červená cibuľa
- hriankový chlieb
- bazalka
- parmezán
- cesnak
- panenský olivový olej
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Krok 1
Rajčiny prekrojíme a vytlačíme z nich šťavu. Potom ich pokrájame na kocky. Pridáme k nim nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, panenský olivový olej a premiešame. Pridáme niekoľko nadrobno pokrájaných lístkov bazalky, soľ, korenie. Premiešame.
Krok 2
Krajce chleba potrieme olivovým olejom a krátko ich opečieme na grile. Navrstvíme na ne brusketu. Vrch posypeme postrúhaným parmezánom a čerstvým oreganom.