Falošný zajac
2018-01-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso , Hovädzie mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Falošný zajac
Ingrediencie
- 1 ks staršiu žemľu
- 1 ks cibuľu
- 250 g mletého mäsa (bravčové teľacie alebo hovädzie)
- trochu soli
- trochu bieleho korenia
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 2 lyžica posekanej petržlenovej vňate
- 2 až 3 lyžica mlieka
- 2 ks vajcia uvarené natvrdo
- 1 lyžica hladkej múky
- zväzok polievkovej zeleniny
- 3,5 až 4 dl horúceho vývaru
- 100 g šampiňónov
- 4 lyžica kyslej smotany
- 1 lyžička horčice
- 2 lyžica kečupu
Postup
Krok 1
Žemľu rozmočíme v studenej vode. Mleté mäso zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, vytlačenou žemľou a so všetkými prísadami. Rúru predhrejeme na 200 až 220 stupňov Celzia. Pomúčené vajcia obalíme mäsovou hmotou do tvaru valca. Pečieme v rúre asi 1 hodinu. Zeleninu pokrájame na malé kúsky a po piatich minútach pridáme do rúry k mäsu. Počas pečenia podlievame vývarom. Po dopečení výpek prelejem na panvicu, pridáme doň natenko pokrájané šampiňóny a dusíme asi 5 minút. Omáčku zmiešame s kyslou smotanou, kečupom a horčicou.