Zemiaky na víne
2003-01-24- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov , Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, soľ, 1 cibuľu, 50 g masla, 0,8 dl bieleho vína, 2 dl šľahačkovej smotany.
Postup
Krok 1
Ošúpané zemiaky pokrájame na plátky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na plátky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme scedené, odkvapkané zemiaky, pokrájanú cibuľu a všetko spolu osmažíme. Podlejeme vínom, prikryjeme a 10 minút necháme na miernom ohni dodusiť. Prilejeme smotanu, necháme prevrieť. Podávame ako prílohu ku hydine, alebo ako samostatné jedlo.