Zemiaky na víne

2003-01-24

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, soľ, 1 cibuľu, 50 g masla, 0,8 dl bieleho vína, 2 dl šľahačkovej smotany.

Postup

Krok 1

Ošúpané zemiaky pokrájame na plátky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na plátky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme scedené, odkvapkané zemiaky, pokrájanú cibuľu a všetko spolu osmažíme. Podlejeme vínom, prikryjeme a 10 minút necháme na miernom ohni dodusiť. Prilejeme smotanu, necháme prevrieť. Podávame ako prílohu ku hydine, alebo ako samostatné jedlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1074
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1075

Podobné recepty:
  • Dusené huby 2

    Dusené huby 2

  • Gratinované zemiaky

    Gratinované zemiaky

  • Zapekané huby

    Zapekané huby

kuk