Čína z králika

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Pikantná čína z králičieho mäsa najlepšie chutí s ryžou.

Ingrediencie

  • 600 g vykostených králičích stehien
  • 100 g cukety
  • 2 lyžička karí korenia
  • 2 lyžička škrobovej múčky
  • 2 lyžička zázvoru
  • 100 g mrkvy
  • 100 g póru
  • 2 lyžica sójovej omáčky
  • štipka chilli korenia
  • 4 lyžica sake (môžeme nahradiť aj iným vínom)
  • olivový alebo slnečnicový olej

Postup

Krok 1

Vykostené králičie stehná nakrájame na väčšie kúsky. Cuketu, mrkvu a pór očistíme a pozdĺžne nakrájame na dlhšie plátky. Karí korenie zmiešame so zázvorom a škrobovou múčkou. Do zmesi vložíme kúsky mäsa, dôkladne ich obalíme a necháme odležať.

Krok 2

V hlbokej panvici (woku) rozpálime olej a obalené kúsky mäsa rýchlo osmažíme. Mäso vyberieme z oleja a časť oleja zlejeme. Do zvyšného oleja nasypeme plátky zeleniny a osmažíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, sake (vínom) a okoreníme chilli. Osmažené kúsky mäsa vložíme naspäť do panvice k zelenine a všetko premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1438
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1439

Podobné recepty:
  • Teľacia pečeň na brazílsky spôsob

    Teľacia pečeň na brazílsky spôsob

  • Makrela na maďarský spôsob

    Makrela na maďarský spôsob

  • Penne s cukinovou omáčkou (Taliansko)

    Penne s cukinovou omáčkou (Taliansko)

kuk