Čína z králika
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Čínska kuchyňa , Zverina , Králik
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Pikantná čína z králičieho mäsa najlepšie chutí s ryžou.
Ingrediencie
- 600 g vykostených králičích stehien
- 100 g cukety
- 2 lyžička karí korenia
- 2 lyžička škrobovej múčky
- 2 lyžička zázvoru
- 100 g mrkvy
- 100 g póru
- 2 lyžica sójovej omáčky
- štipka chilli korenia
- 4 lyžica sake (môžeme nahradiť aj iným vínom)
- olivový alebo slnečnicový olej
Postup
Krok 1
Vykostené králičie stehná nakrájame na väčšie kúsky. Cuketu, mrkvu a pór očistíme a pozdĺžne nakrájame na dlhšie plátky. Karí korenie zmiešame so zázvorom a škrobovou múčkou. Do zmesi vložíme kúsky mäsa, dôkladne ich obalíme a necháme odležať.
Krok 2
V hlbokej panvici (woku) rozpálime olej a obalené kúsky mäsa rýchlo osmažíme. Mäso vyberieme z oleja a časť oleja zlejeme. Do zvyšného oleja nasypeme plátky zeleniny a osmažíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, sake (vínom) a okoreníme chilli. Osmažené kúsky mäsa vložíme naspäť do panvice k zelenine a všetko premiešame.