Kysnutý koláč z čiernych a červených ríbezlí
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Nie je nad domáci koláč ako od maminky. Kysnutý koláč plný ovocia na záver posypeme posýpkou z múky, masla a cukru.
Ingrediencie
- kysnuté cesto ako na buchty
- 300 g čiernych a červených ríbezlí
- 125 g masla
- 80 g cukru
- 80 g hrubej múky
Postup
Krok 1
Vykysnuté cesto dáme na vymastený plech, posypeme čiernymi a červenými ríbezľami. Vrch posypeme posýpkou pripravenou zo studeného masla, práškového cukru a hrubej múky. Upečieme vo vyhriatej rúre.