Torta z karfiolu a brokolice

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g múky, 1 vajce, 3 lyžice kyslej smotany, soľ, 125 g rozpusteného masla, 5 lyžíc strúhanky, 50 g rozpusteného masla, soľ, mleté biele korenie, strúhaný muškátový oriešok, 300 g karfiolových ružičiek, 200 g ružičiek brokolice, 2 vajcia, 50 g múky, 2 dl mlieka, 1 dl smotany.

Postup

Krok 1

Z múky, vajca, smotany, štipky soli a rozpusteného masla vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 1 hodinu tuhnúť. Cesto roztlačíme v tortovej formy na dno i boky. V 50 g rozpusteného masla opražíme strúhanku, ktorú okoreníme a posypeme ňou cesto vo forme. Brokolicu a karfiol vložíme do sita a sparíme vo vriacej vode (asi 2 minúty). Potom ružičky prudko ochladíme v studenej vode a poukladáme do formy s cestom. Z dvoch vajec, 50 g múky, mlieka a 2 dl smotany vymiešame zálievku, ktorú osolíme, okoreníme mletým bielym korením, muškátovým orieškom a nalejeme na karfiol a brokolicu. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov Celzia (v najnižšej časti), asi 25 až 30 minút. Krájame až po vychladnutí.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 821
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

822

Podobné recepty:
  • Kuracie medailóniky a zemiakovo vajcové ragú

    Kuracie medailóniky a zemiakovo vajcové ragú

  • Mäso zapečené s jablkami a zemiakmi

    Mäso zapečené s jablkami a zemiakmi

  • Vajcová tlačenka

    Vajcová tlačenka

kuk