Balkánska musaka

2015-11-30

    Popis

    Musaka je známe zapekané jedlo, ktoré môžeme pripraviť na rôzne spôsoby. Zaujímavý je aj recept z Balkánu na Balkánsku musaku.

    Ingrediencie

    • 300 g hovädzieho mäsa alebo dusenej či pečenej zveriny
    • 300 g bravčového mäsa
    • 100 g žemle
    • 50 g slaniny
    • 1 ks vajce
    • soľ
    • mleté čierne korenie
    • tuk na vymastenie pekáča

    Postup

    Krok 1

    Hovädzie mäso uvaríme a potom zomelieme. Ak je zverina korenená – už nekoreníme. Mäso zomelieme a vmiešame doň kocky slaniny. Primiešame namočenú, vyžmýkanú a pomletú žemľu, vajce, soľ, korenie. Vytvarujeme bochník, ktorý položíme na vymastený pekáč a upečieme.

    Krok 2

    Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1369
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1370

    Podobné recepty:
    • Nápoj pre zmierňovanie obezity

      Nápoj pre zmierňovanie obezity

    kuk