Balkánska musaka
2015-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hovädzie mäso , Mleté mäso
Popis
Musaka je známe zapekané jedlo, ktoré môžeme pripraviť na rôzne spôsoby. Zaujímavý je aj recept z Balkánu na Balkánsku musaku.
Ingrediencie
- 300 g hovädzieho mäsa alebo dusenej či pečenej zveriny
- 300 g bravčového mäsa
- 100 g žemle
- 50 g slaniny
- 1 ks vajce
- soľ
- mleté čierne korenie
- tuk na vymastenie pekáča
Postup
Krok 1
Hovädzie mäso uvaríme a potom zomelieme. Ak je zverina korenená – už nekoreníme. Mäso zomelieme a vmiešame doň kocky slaniny. Primiešame namočenú, vyžmýkanú a pomletú žemľu, vajce, soľ, korenie. Vytvarujeme bochník, ktorý položíme na vymastený pekáč a upečieme.
Krok 2
Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou.