Drážďanská štóla
2016-05-23- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
- Čas prípravy : 75 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 115 min.
Popis
Voňavá štóla, ktorú podávame na sviatky. Nájdete v nej napríklad hrozienka a kandizovanú kôru z citróna.
Ingrediencie
- 750 g hladkej múky
- 75 g droždia
- 2.5 dl vlažného mlieka
- 150 g práškového cukru
- 1/2 lyžička lyžičky soli
- postrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna
- 1/2 lyžička koriandra
- 300 g mäkkého masla
- 500 g hrozienok
- 500 g nadrobno posekanej kandizovanej citrónovej kôry
- 150 g posekaných mandlí
- 2 vrecúško vanilkového cukru
- práškový cukor
Postup
Krok 1
Z múky, droždia, mlieka, cukru, masla, štipky soli, postrúhanej kôry vypracujeme cesto a necháme vykysnúť asi 30 minút.
Krok 2
Po vykysnutí pridáme koriander, hrozienok, kandizovanej kôry a posekaných mandlí. Opäť necháme kysnúť asi 45 minút. Po vykysnutí rozvaľkáme na hrúbku asi 4 cm. Ovál preložíme tak, aby spodné cesto prečnievalo.
Krok 3
Počas pečenie potierame maslom a po upečení dobre potrieme maslom. Posypeme cukrom s vanilkovým cukrom.