Drážďanská štóla

2016-05-23
  • Čas prípravy : 75 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 115 min.

Popis

Voňavá štóla, ktorú podávame na sviatky. Nájdete v nej napríklad hrozienka a kandizovanú kôru z citróna.

Ingrediencie

  • 750 g hladkej múky
  • 75 g droždia
  • 2.5 dl vlažného mlieka
  • 150 g práškového cukru
  • 1/2 lyžička lyžičky soli
  • postrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna
  • 1/2 lyžička koriandra
  • 300 g mäkkého masla
  • 500 g hrozienok
  • 500 g nadrobno posekanej kandizovanej citrónovej kôry
  • 150 g posekaných mandlí
  • 2 vrecúško vanilkového cukru
  • práškový cukor

Postup

Krok 1

Z múky, droždia, mlieka, cukru, masla, štipky soli, postrúhanej kôry vypracujeme cesto a necháme vykysnúť asi 30 minút.

Krok 2

Po vykysnutí pridáme koriander, hrozienok, kandizovanej kôry a posekaných mandlí. Opäť necháme kysnúť asi 45 minút. Po vykysnutí rozvaľkáme na hrúbku asi 4 cm. Ovál preložíme tak, aby spodné cesto prečnievalo.

Krok 3

Počas pečenie potierame maslom a po upečení dobre potrieme maslom. Posypeme cukrom s vanilkovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 714
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

715

Podobné recepty:
  • Vianočné medovníčky II

    Vianočné medovníčky II

  • Tiramisu podľa Jamieho Olivera

    Tiramisu podľa Jamieho Olivera

  • Rybie filé so zemiakovými šupinami

    Rybie filé so zemiakovými šupinami

kuk