Crostini s hydinovou pečeňou

2016-04-20
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 5 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Crostini sú malé toasty, ktoré sa dajú spraviť na veľa spôsobov.

Ingrediencie

  • 400 g hydinovej pečene
  • olej
  • 1 hlávka cibuľu
  • 1,25 dl bieleho vína
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • 2,5 dl mäsového vývaru
  • 1 konzerva sardel
  • 20 ks olív
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • petržlenovú vňať
  • biely chlieb - sendvič na crostini
  • 1 lyžica kapár

Postup

Krok 1

Hydinovú pečeň umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Na horúcom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pečeň a ďalej opekáme. Podlejeme vínom a dusíme kým sa tekutina neodparí. Pridáme paradajkový pretlak, zalejeme mäsovým vývarom a necháme 5 minút povrieť. K pečeni pridáme nasekané sardely, olivy a kapary, ktoré tiež nasekáme. Dochutíme korením, soľou.

Krok 2

Crostini obložíme pripravenou zmesou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame. Sendvič nakrájame na 1,5 až 2 cm hrubé plátky. Tieto dáme na plechu do rúry a pri 180 °C nasucho opekáme (najlepšie pod grilom). Po vybratí plátky potrieme cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 708
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

709

Podobné recepty:
  • Hrianky s fazuľou a slaninou

    Hrianky s fazuľou a slaninou

  • Moje prekvapenie (Ďurova nepečená torta)

    Moje prekvapenie (Ďurova nepečená torta)

  • Ragú z králika na spôsob flóra

    Ragú z králika na spôsob flóra

kuk