Crostini s hydinovou pečeňou
2016-04-20- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 5 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Crostini sú malé toasty, ktoré sa dajú spraviť na veľa spôsobov.
Ingrediencie
- 400 g hydinovej pečene
- olej
- 1 hlávka cibuľu
- 1,25 dl bieleho vína
- 50 g paradajkového pretlaku
- 2,5 dl mäsového vývaru
- 1 konzerva sardel
- 20 ks olív
- mleté čierne korenie
- soľ
- petržlenovú vňať
- biely chlieb - sendvič na crostini
- 1 lyžica kapár
Postup
Krok 1
Hydinovú pečeň umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Na horúcom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pečeň a ďalej opekáme. Podlejeme vínom a dusíme kým sa tekutina neodparí. Pridáme paradajkový pretlak, zalejeme mäsovým vývarom a necháme 5 minút povrieť. K pečeni pridáme nasekané sardely, olivy a kapary, ktoré tiež nasekáme. Dochutíme korením, soľou.
Krok 2
Crostini obložíme pripravenou zmesou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame. Sendvič nakrájame na 1,5 až 2 cm hrubé plátky. Tieto dáme na plechu do rúry a pri 180 °C nasucho opekáme (najlepšie pod grilom). Po vybratí plátky potrieme cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom.