Zbojnícke mešce
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g bravčového stehna, 200 g údenej klobásy, 1 parenicu, sterilizovaný hrášok, mrkvu, horčicu, soľ, mleté čierne korenie, 20 g hladkej múky, olej, cibuľu, mletú červenú papriku.
Postup
Krok 1
Z mäsa nakrájame rezne, ktoré osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na rezne položíme klobásu pokrájanú na kocky, hrášok a mrkvu. Rezne zvinieme a zviažeme niťou. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu na ktorú poukladáme mešce. Prudko ich opečieme, poprášime paprikou, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme. Keď je mäso mäkké, tak ho vyberieme, odstránime niť, ktorú nahradíme parenicou. Šťavu poprášime múkou, podlejeme vodou a povaríme. Podávame s hranolčekmi a zeleninovým šalátom.