Červená cibuľa ako predkrm
2016-03-16- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Popis
Chutné predjedlo z jemnej červenej cibule pre pravých gurmánov!
Ingrediencie
- 500 g cibule
- 50 g masla
- drvené čierne korenie
- tymian
- 2,5 dl šľahačkovej smotany
- 150 g tvrdého syra
- 4 plátok sendviča
Postup
Krok 1
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kolieska. Cibuľu za stáleho miešania speníme na masle. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian a rozdelíme do štyroch ohňovzdorných misiek.
Krok 2
Smotanu osolíme a nalejeme na cibuľu. Posypeme nahrubo postrúhaným syrom. Z plátkov chleba odstránime kôrku, striedku pokrájame na kocky a posypeme nimi syr v miskách. Navrch položíme zvyšné maslo v tenkých plátkoch. Misky vložíme do predhriatej, stredne horúcej rúry a zapečieme.