Rezne zo strukovín
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 250 g suchej fazule, hrachu, alebo šošovice, 50 g žemle, 1 vajce, 30 g cibule, 100 g cibule, petržlenovú vňať, strúhanku, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, mleté čierne korenie, tuk na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Vopred namočenú strukovinu uvaríme, scedíme a pomelieme. Pridáme 30 g cibule, petržlenovú vňať, vo vode namočenú a vyžmýkanú žemľu, vajce, zeleninovú koreniacu zmes, soľ a mleté čierne korenie. Hmotu dobre vypracujeme. Ak je riedka, pridáme strúhanku. Z hmoty tvarujeme placky (rezne), ktoré vypražíme v horúcom tuku. Podávame obložené kolieskami opraženej cibule (100 g).