Balkánsky plameň
2016-05-26- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Popis
Aké jedlo sa skrýva pod názvom plameň? Dozviete sa v našom recepte na Balkánsky plameň.
Ingrediencie
- 600 g bravčového stehna
- 60 g údenej slaniny
- 100 g šampiňónov
- 80 g cibule
- 100 g tuku
- 150 g leča
- 3 strúčik cesnaku
- feferónku
- 2-3 lyžica kečupu
- soľ
- mleté čierne korenie
- čili korenie
- kapiu a petržlenovú vňať
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na menšie rezance. Pokrájame aj cibuľu a šampiňóny. Na rozpálenom tuku opražíme pokrájanú slaninu. Pridáme osolené a okorenené mäso, ktoré za stáleho miešania popražíme. Keď je mäso na 80 % mäkké, pridáme pokrájanú cibuľu, šampiňóny, feferónku, roztlačený cesnak a lečo bez šťavy. Dochutíme čili korením a dodusíme.
Krok 2
Podávame so zemiakmi alebo ryžou.