Balkánsky plameň

2016-05-26

Popis

Aké jedlo sa skrýva pod názvom plameň? Dozviete sa v našom recepte na Balkánsky plameň.

Ingrediencie

  • 600 g bravčového stehna
  • 60 g údenej slaniny
  • 100 g šampiňónov
  • 80 g cibule
  • 100 g tuku
  • 150 g leča
  • 3 strúčik cesnaku
  • feferónku
  • 2-3 lyžica kečupu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čili korenie
  • kapiu a petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Mäso nakrájame na menšie rezance. Pokrájame aj cibuľu a šampiňóny. Na rozpálenom tuku opražíme pokrájanú slaninu. Pridáme osolené a okorenené mäso, ktoré za stáleho miešania popražíme. Keď je mäso na 80 % mäkké, pridáme pokrájanú cibuľu, šampiňóny, feferónku, roztlačený cesnak a lečo bez šťavy. Dochutíme čili korením a dodusíme.

Krok 2

Podávame so zemiakmi alebo ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2721
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2722

Podobné recepty:
  • Bôčikové závitky s chlebovou knedľou

    Bôčikové závitky s chlebovou knedľou

  • Hovädzie závitky

    Hovädzie závitky

  • Bravčový paprikáš

    Bravčový paprikáš

kuk