Kapusta kuruckých oficierov

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg kyslej kapusty, 1,5 l vody, 15 guľôčok čierneho korenia, 6 klinčekov, 10 guľôčok nového korenia, pol lyžičky drvenej rasce, 1/2 lyžičky postrúhaného muškátového orieška, 3 bobkové listy, 400 g údenej krkovičky, 4 veľké cibule, mletú červenú papriku, mletú červenú štipľavú papriku, 400 g domácej klobásy, 100 g sušených húb, 3 lyžice oleja, 1 lyžicu morskej soli, 1,5 lyžice hladkej múky, sójovú omáčku, 2 kocky cukru, 3 borievky, šťavu z citróna, 0,5 l kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Do vody vložíme kapustu, čierne a nové korenie, klinčeky, muškátový oriešok, rascu, bobkové listy, borievky a varíme asi 20 minút. Na oleji speníme cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú krkovičku a podusíme. Pridáme sladkú aj štipľavú papriku. Udusené mäso pridáme do uvarenej kapusty. Pridáme 2 cibule prekrojené na štvrtiny a varíme asi 1 hodinu. Ku koncu varenia dosladíme, pridáme pokrájanú klobásu a varíme ešte 30 minút. Hotovú kapustu osolíme a okyslíme citrónovou šťavou. Necháme vychladnúť. Primiešame smotanu s hladkou múkou a mletým korením. Postavíme na oheň a asi 3 minúty povaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1145
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1146

Podobné recepty:
  • Zázvorové chlebíky

    Zázvorové chlebíky

  • Baklažán na smotane

    Baklažán na smotane

  • Zemiaky plnené zeleninou

    Zemiaky plnené zeleninou

kuk